Fantastisk vy i den ryska natten

Smolnyklostret

Dagens bild är den vy som jag såg från min balkong, när jag tittade ut över Neva en bit in på natten. Jag var alltså på studieresa till Sankt Petersburg 18-23 maj. På obetald, ledig tid, men det var det värt. Eftersom det är jag som har hand om Rysslandsresorna (bland annat) på Viking Line Buss så var det angeläget att jag åkte med. Det var 18 år sedan jag sist besökte Sankt Petersburg!

Motivet är det fantastiskt vackra Smolnyklostret. Gatlyktorna speglas i Neva, som rinner genom Sankt Petersburg. Överhuvudtaget måste jag säga att staden har levt upp och utvecklats helt otroligt på dessa 18 år! Nu var det som en större europeisk stad, med gatuliv, caféer, vackra byggnader, människor som pratar och skrattar på gatan osv Väl värt ett besök och jag åker gärna tillbaka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar