Italiensk gourmetchoklad
och fint kaffe till jul

Hej hopp. Ett hopp tillbaka till min 'Italien med franska Rivieran'-resa som jag gjorde i oktober. Har ju inte hunnit rapportera hela resan än.

Affären, med chokladlaboratorium och
kafferosteri i Monsummano Terme.

Idag har jag kommit till ett besök med provning som vi gjorde hos en prisbelönt 'choklad- och kaffeexpert', Cioccolato Slitti i Monsummano Terme - nära Montecatini Terme, som vi bodde några nätter i.
Jag och pappa Slitti - som fortfarande är i shopen varje dag!
En fantastisk farbror.

Det var pappa Slitti som startade business 1969. Han började med kafferosteri. Och drev det i många år.

Daniele Slitti

Företaget är fortfarande ett familjeföretag - båda sönerna jobbar där - den ena, Andrea Slitti, som världsberömd och prisad chokladtillverkare medan den andra, Daniele Slitti, har hand om kafferosteriet.

Dessutom är det Danieles och Andreas fruar som designar alla presentförpackningar och som sköter all dekoration i butiken.

Ett par av Andrea Slittis diplom från den senaste tävlingen

Slittis är verkligen inga amatörer - deras choklad platsar bla på World Wide Chocolate - som bara 'shippar' de bästa gourmet-chokladerna över världen.

Fantastisk nougatAgnes visade oss runt, berättade om företaget och höll i chokladprovningen. Vi fick smaka flera gudomliga praliner, bla Andreas 'lattenero'-pralin. Det är en blandning mellan mjölkchoklad och mörk choklad. Jag som ju är laktosintolerant kunde inte låta bli att smaka lite av den och det var helt otroligt gott!

Imorgon ska vi koka kola i det här huset. Ingen prisbelönt variant - men ack så god den med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar