Vackra Vernazza, Cinque Terre

Bilden har Elena och Richard på Real Travel tagit - den visar så fint terrasserna runt byn och hur den klänger sig fast :-)

Vårt första stopp var alltså Vernazza - av många ansedd vara den vackraste av de fem byarna. Eftersom det närmade sig lunch så passade de flesta av oss på att inta en sådan där. Vi var ett sällskap som stannade på en mysig liten trattoria. Jag och några med mig åt en helt underbar svärdfisk med ljuvliga grönsaker till.


Efter lunchen spatserade jag ner till hamnen och bara insöp atmosfären. Jag har inte varit här på sommaren men det lär vara nästan olidligt mycket turister då. Däremot var det ingen fara nu, i oktober.


Vädret idag var för första gången lite småblåsigt och lite svalt jämfört med vad vi hade hunnit bli bortskämda med under resan. Däremot var det trots det flera personer som trots det tog ett dopp i hamnen vid stranden. Vattnet var riktigt skönt, men jag hade inga badkläder med och dessutom är jag faktiskt lite badkruka...

Jag vet faktiskt inte riktigt hur jag resonerade här i Vernazza? Varför tog jag inte fler bilder? Det får bli nästa gång istället!

Så småningom knallade jag upp till tågstationen, köpte biljetter åt mig och resenärerna, stämplade dem i automaten och gick ner till vår lilla samlingspunkt där jag delade ut biljetter och räknade in min skara, som efter hand gick upp till perrongen.

När vårt tåg kom så hoppade vi på igen och åkte in i tunnelsystemet igen. Vi passerade Corniglia och Manarola innan vi sedan steg av igen - i den sydligaste av byarna - Riomaggiore, vars besök jag berättar om i nästa inlägg. Ciao!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar