Upplevelser och intryck i Hong Kong


Ni Hao (= Hej - lovar inte att det är rätt stavat ;-)...)

Har varit på en fantastisk och intressant storstadssemester till Hong Kong med min man. Det är en stad (ja eller egentligen en Särskild Administrativ Region) med tusen olika ansikten.

Allt från små trånga gator där tandlösa kineser äter nudlar vid ett gatustånd och elledningarna hänger som juldekorationer till eleganta gator a la Fifth Avenue i New York med glaspalats och långa rader av modehus, som tex Gucci, Yves Saint Laurent och Prada.

Vi har vandrat och vandrat och vandrat. Ätit middagar uppe på restauranger med fantastisk utsikt över glittrande skyskrapor...

Utsikten från The Deco Café. Delvis dold av ljuvlig skumpa med jordgubbar i. Thanx for the advice about the place, Lena :-) !

...i en roterande restaurang uppe på 62 våningen i en skyskrapa, liksom på 'hål-i-väggen-ställen'. Jag har tagit säkert 500 bilder, vi har pratat med människor och lärt oss en massa saker.

Fnissande, glada skoltjejer

Jag har varit och tittat på tai chi i en park en tidig morgon, vi har besökt The Giant Buddha, som är 26 meter hög.


Vi har tagit Star Ferry över sundet några gånger, vi har åkt skramliga lokalbussar och urban taxis.

Däremot har jag bara varit på internet fem minuter och det var för att checka in vårt flyg och försöka få så bra platser i flyget som möjligt (vilket lyckades :-).

Eftersom det här främst är en jobb-blogg, så tänkte jag faktiskt fortsätta med min Italien-resa som jag gjorde i oktober, men jag kommer nog inte att kunna låta bli att slänga in ngn Hong Kong-bild emellan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar