Filmfestivalen i Cannes

En sak som många tänker på när de hör Cannes är Filmfestivalen eller Festival de Cannes som det officiella namnet är, vilken hålls där i maj varje år (13-24 maj 2009 och 12-23 maj 2010).

Cannes har vanligtvis ungefär 70.000 invånare. Under festivalen, när tusentals filmstjärnor samlas där med sina entourage så fördubblas det antalet...


I hotellinformationen på vårt hotell så stod det bla angående Taxi. Om du vill beställa taxi under festivaldagarna så bör du göra det minst 48 timmar i förväg.

Alla restauranger och hotell är proppfulla, priserna går upp osv... Mao - som vanlig turist så gör man faktiskt klokt i att besöka staden när det inte är festival (om man inte vill dit just för att titta på hela karusellen). För Cannes är en riktigt trevlig stad!

Festivalpalatset i sig är inte någon speciellt vacker byggnad. Här ser vi den speciella 'röda-mattan-trappan' i vardagsskepnad (det var någon kongress för tecknade serier där som bäst)...Runt Festivalpalatset fanns det sådana här 'hål-för-ansiktet-figurer' lite här och var. Jag kör en glad Kill Bill - variant ;-).

Under några år på slutet av 1980-talet och i början av 1990-talet så gjordes även handavtryck av en del stjärnor. I äkta Hollywood-stuk. Här ser vi bla den japanska regissören Akira Kurosawas ena hand.

Timothy Dalton hade tydligen spelat James Bond året före, så han fick också vara med.


Och så en uppsättning Sharon-Stone-avtryck.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar