Fest! Viking Line 50 år!

Jag kommer att lägga upp fler bilder och berättelser från min jobbvecka till Lappland förra veckan, men eftersom vi kom hem med sista Kapellskärsturen på fredag kväll så hann jag inte ens packa upp väskan, innan det var dags att dra på sig feststassen för att gå på en jätterolig fest :-)!

Entrén till Mariepark var - som sig bör :-)! - dekorerad med Viking Lines flaggor och banderoller

Igår lördag var det alltså dags för den första av två stora jubileumsfester för Viking Lines personal! 750 personer hade tackat ja till inbjudan att jubilera i Mariehamn.

Programmet sträckte sig från tre på eftermiddagen till klockan tolv på natten

Festen hölls i Mariepark. Vi började redan klockan tre på eftermiddagen. Skumpa, mingel, musik och tal av VD Nils-Erik Eklund inledde festen.

VD Nils-Erik Eklund höll festtal på scenen, medan hans efterträdare Mikael Backman,
som var på möte i USA, hade spelat in ett tal på film i förväg


Grillarna var varma och vi fick förse oss av nygrillade scampi- och kycklingspett, hamburgare, sallader, bröd mm Vin, öl, cider, läsk och vatten till. Riktigt gott och det var många som gick en runda till.

Kaffe & cognac och tårta (eller smarrig sorbet till oss laktosintoleranta) efteråt. Det var ju födelsedagskalas :-)!


Två härliga veteraner, Tomas Delden och Hati Wickström drog anekdoter från förr

Det var folk från flera svenska kontor, från alla åländska kontor (inkl vi på Viking Line Buss), från finländska kontor och estniska och förstås från flera (kanske alla?) båtar. Och hamnarna givetvis. Och kanske ytterligare enheter - jag vet inte.

Men en salig, härlig blandning var det iallafall! Kul att träffa folk som man inte ser så ofta, men kanske mailar eller pratar i telefon med ganska mycket. Och förstås sådana som man träffat på någon visningsresa eller möte, men sen inte sett på länge.

Ella Singers

Ella Singers, som till vardags jobbar på Helsingfors-linjen, uppträdde med soft mingelmusik till en början, innan de drog igång med lite röjigare stuk efter ett tag.


DJ Peter Dorch höll koll på musiken så fort det var tomt på scenen. Han spelade musik som gjorde att vi var många som inte kunde sitta still mera. Me like!När Festbandet klev upp på scenen drog de upp tempot ytterligare ett snäpp :-).


Klockan åtta var det dags för Sonja Aldén, Shirley Clamp och Sanna Nielsen att äntra scenen.


Dels var de uppe på scenen alla tre tillsammans...


...dels turades de om att dra sina egna låtar.


Läckra ljuseffekter mot tältduken i kvällsmörkret

Efter tjejerna spelade Peter Dorch en liten stund igen och höll på det viset tempot uppe innan det var dags för The PlayBoys att dra igång.

Sångaren i The PlayBoys

Och det var här någonstans som jag fick en grym déjà vu - tänkte på avslutningspartyt för öspelen! Såå himla kul stämning, folk som dansade för fullt, glada miner, mina ben som absolut inte kunde låta bli att dansa - och som extraknorr - även den här kvällen var det bara kaffe och vatten som stod på min dryckesmeny...


Jag hade vaknat med migrän som inte hade släppt ordentligt ännu när festen började så jag låg lågt i början.


Och sen hade jag börjat dansa så mycket så att jag egentligen bara ville ha mineralvatten i pust-pauserna :-). Såå...det var bara att köra hårt på det då!! Och det gjorde jag.För att ni som inte var där ska få en liten uppfattning om den trevliga, glada stämningen och myllret så kommer jag faktiskt att publicera lite party pics. Däremot är de alla en aning förvrängda. Så ni får samtidigt några prov på hur man kan 'ställa till' en bild :-).


Myller, mingel, många glada "nämen heej är du här också!"


God mat och dricka. Och mera babbel med goda vänner och bekanta.


Det dansades i alla hörn och kanter!


En storbildsskärm framför dansgolvet visade bilder från både scen och dansgolv.


Här dansar jag med två goda vänner - glädje!

Jag filmade artisterna och banden lite också, så här får ni ett litet filmklipp med smakprov på kvällens artister. Fast iofs...bor du i Mariehamn så lär chansen/risken ha varit stor att du hörde dem redan i lördags ;-) har jag förstått.


Och till sist...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar