Vad gör du nuförtiden Mattias Sunneborn?


Såg i tävlingsprogrammet för NatWest Island Games att längdhopp stod på agendan för kvällens tävlingar i friidrott. Eftersom jag visste att den svenska rekordinnehavaren i längdhopp, Mattias Sunneborn är här och tävlar för Gotland, så ryckte det i mina gamla friidrottstävlar-gener och jag cyklade iväg till Wiklöf Holding Arena, där friidrotten huserar.Fnissade lite för mig själv där jag stod med min lilla kompaktkamera, mitt bland alla megaobjektiv, som de riktiga fotograferna har (nej jag var inte inne på 'fotograf endast' - område, utan vi stod helt enkelt mitt emot längdhoppsgropen). Tror inte att jag hade fått klämma in mig där om det hade varit OS i Beijing tex...men nu är vi mitt i "The Friendly Games"!Däremot hoppade en efter en men ingen Sunneborn...? Frågade en av fotograferna, som hade hört att han är med i flera andra grenar - men inte längdhopp mera. Tex så ska han tydligen springa 100 m imorgon.


Vetgirig som jag är - av födsel och ohejdad vana :-)...så googlade jag Sunneborn när jag kom hem. Och hittade hans hemsida. Han gjorde tydligen sin sista längdhoppstävling 2002 och då vann han SM.

Sedan började han och hans fru träna friidrott mest på skoj, efter några års frånvaro från den sporten och nu lär de båda vara ena fenor på det här med kortare löpsträckor (i veteranklass, förutom här). Så nu vet ni det. Och jag med. Så dagens inlägg visar längdhoppsbilder på andra förmågor istället.

Som sagt - min kamera är inte den proffsigaste... Vill ni se en blandad kompott av bilder tagna med en proffskamera så kolla in proffsfotografen Rob Watkins roliga bilder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar