Och annars på jobbet då...

Yes, jag sitter ju en hel del på kontoret också och säljer och producerar resor också! Mycket tid har gått åt till att försöka pressa in en massa människor i den snäva fållan som heter "alla papper är i ordning och inlämnade för visum till Ryssland"...

Bla nu den 4 augusti har vi en resa som går dit, så jag var på audiens hos ryske konsuln häromdagen. En trevlig man med en trevlig assistent. Besked väntas nästa vecka.

Annars pysslar jag just nu en hel del med två roliga resor som jag ska jobba som reseledare på. Den första går i slutet av augusti. Min kollega Jessica har satt ihop en resa som går upp till Fjällgården i Saxnäs vid Kultsjön i södra Lappland! Så då blir det vandring i fjäll för mig några dagar - härligt!

Bilden är från Fjällgårdens hemsida och Hans Stigzelius har tagit den.

Det finns faktiskt i skrivande stund två platser kvar på resan så kom med om du har passligt. Här hittar du mer om resan. Bilden är från deras hemsida.

Och följande resa är en 10-dagarstur som vi har ner till franska rivierian, Monaco och Italien! Så tala om kontraster - och jag gillar att de är så diametralt olika! Den resan går av stapeln i oktober. Och där har vi faktiskt också två platser kvar i skrivande stund :-). Där har jag fått ta över ansvaret för hela resan och jag håller som bäst på och filar på detaljprogrammet i Cannes och Monaco.

Bilden är från Monacos officiella site - www.visitmonaco.com och föreställer bla furstepalatset

Givetvis kommer jag att släpa med min ihärdiga lilla kompaktkamera på de här turerna också, så ni får så klart hänga med på ett hörn när det bär iväg! Ha det gott.

3 kommentarer:

 1. det låter väldigt spännande att jobba med resor!

  SvaraRadera
 2. Ja det är kul :-)! Jag trivs speciellt med att det är så blandat, verkligen olika saker och projekt som man gör. Dessutom älskar jag ju geografi, språk, historia osv så allt sånt får jag ju nytta av i jobbet också.

  Men visst - det har sin slitiga, tråkiga stunder också emellan. Och stunder när jag är ute som reseledare och funderar "varför utsätter jag mig för det här frivilligt??" när man kanske har 45 pers som man ska försöka lotsa genom Europa och flyget är 10 timmar försenat och nästa fullt så vi vet inte om vi slipper med idag eller inte...

  Men det är väl kanske därför man uppskattar alla de andra stunderna (som ju är i klar majoritet)lite extra istället :-).

  PS Kul att du hittade in här.

  SvaraRadera
 3. Måste kommentera min kommentar lite. Varför man utsätter sig för det? Det är ju också en av de saker som är utmaningen med jobbet - att se till att man löser oväntade situationer på bästa sätt och att kunna ge så bra service som möjligt i alla lägen!

  SvaraRadera