Nostalgi och drömmar...Road trip nästa!

När jag cyklar till jobbet på morgnarna så tar jag alltid vägen genom Gröna Uddens Camping, eftersom det är närmast och så gillar jag den kurvigare vägen och stigen som jag då kan ta istället för den 'riktiga' vägen.

Så igår morse när jag cyklade där igenom så mötte jag den här synen. Jag måste stanna och ta en bild på lite diskret avstånd. Till saken hör nämligen att det är en nostalgisk dröm för mig att köpa en VW-buss, packa in lite grejer och ge mig ut 'on the road' :-) ! Och den drömmen har hängt med i många år.


Make och son skrattar lite halvrått åt min fina idé; "Har du någon aning om hur obekvämt det skulle bli i längden??" Jag måste skratta med och kanske ge dem lite rätt, men ändå...den har funnits där i många år och den vill inte kliva av tåget än :-)! Och den väcks alltid lite extra till liv när jag stöter på någon VW-buss på vägen. Som igår morse t ex.

Så nu ikväll, med spöregn utanför fönstret, maken ute på Nordsjön och sonen hos kusiner i några dagar så hängav jag mig till nostalgi och dagdrömmar... häng med en tur!

Den här bilden finns på www.bbt4vw.com. En belgisk sajt som säljer sådana här.

Titta vilken läcker buss! Har tom röd-vit-rutigt golv... Lite skillnad på buss och buss - jag tänker på de bussar jag annars brukar färdas i när jag ligger på vägarna runt Europa. Dvs moderna långfärdsbussar, som tex en av våra nyaste bussar.

Den här bilden, med en av våra nyaste bussar (och med chaufför Johan, som just nu kör ner genom Europa på väg till Sexten i Italien, på vandringsresa) finns på vår hemsida.

Och visst - jag föredrar ju att jobba i de moderna, bekväma, luftkonditionerade bussarna, försedda med kylskåp, kaffekokare och toalett - men det här med 'folkabussarna' är en helt annan nostalgisk 'frihetsdröm'!

Och när jag ändå var i full färd med att 'resa runt' med dessa 'folkabussar' så måste jag ju ha lite musik att spela på högsta volym också ;-). Ser hur jag gasar fram på en väg med glittrande hav bredvid där någonstans och tex 'This is My Life' med Gasolin på högsta volym. Lyssna på den här:


This is My Life med Gasolin


Och sen kanske vi fortsätter med lite annan nostalgi. En låt av Ted Gärdestad, som ju tyvärr inte lever mera.Låt kärleken slå rot med Ted Gärdestad (R.I.P)

Det här var ju också en skapelse! Någon form av brandbilsvariant i Volkswagensstil? Bilden är från www.bbt4vw.com

Men lite rockigare toner behövs också emellan!Black Betty med Ram Jam


En sådan här skulle jag gott kunna tänka mig att ha till vardags också - måste nästan åka ner till Belgien och titta! Kanske får be chauffören att vika in där nästa gång vi rullar genom landet på någon resa :-).

Till sist ett citat av Maurice Chevalier: "Det är inte alltid lätt att veta, vad man kommer att ångra. Att man begick en dumhet eller att man lät bli." Hmmm...det låter som om jag borde göra en road trip någon gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar