NatWest Island Games - Backstage

Åland är lite som en myllrande myrstack just nu. Vid arenor, boende, matställen, prisutdelningar, transporter osv så träffar man på någon bekant som är involverad i NatWest Island Games på ett eller annat sätt.

Två som också, liksom många andra, jobbar väldigt långa dagar just nu, för att allt ska fungera är våra trafikledare, Micke och Asko. Det spelar ingen roll om man skulle titta in till kontoret klockan sju på morgonen eller tolv på natten så lyser flitens lampa. Och surrar svalkans fläktar... Det är hett som en bakugn emellan, så fläktarna står på konstant.

Micke och Asko koordinerar bussar och chaufförer sål att alla tusentals deltagare, ledare, domare m fl kommer dit de ska när de ska. Alla turer och tider och ställen har de satt ihop tillsammans med Håkan Lindén, som varit en flitig gäst på vårt kontor de sista veckorna.

Våra (och de vi hyrt in för det här) bussar kommer att rulla ungefär 2 varv runt jorden under NatWest Island Games! Och det är inte bara ett ställe som det ska hämtas eller lämnas ifrån...

På andra ställen hittar man folk som, tex på bilden ovanför, sköter uppropet för en gren i friidrott. Eller kanske grannarnas döttrar, vilka ska agera blomstertjejer vid prisutdelningar för bordtennis ute i Godby, mitt på Åland. Eller lagar mat åt en massa folk. Eller ser till att eventuella blessyrer pysslas om.

Sonen ska tex vara stationerad på sin egen högstadieskola klockan sju imorgon bitti. Hans innebandylag har åtagit sig att sköta nycklar och vakt av skolan, där flera grupper från Ösel tex bor i klassrum.

En välbehövlig fikapaus emellan behövs också. Och där har vi ytterligare någon som ska se till att det fungerar också. Vakter behövs tex på Game Street varje kväll. Eller som i lördags på invigningen och nu på lördag på avslutningen.


Andra ser till att media får service med allt mellan himmel och jord, från internet till kaffe eller ackrediteringar.

Men alla gör det med ett leende på läpparna! För det mesta åtminstone, kanske det börjar skeva lite om man varit igång på en het skyttebana i femton timmar...men för det mesta. Det är kul att det händer och det är en upplevelse som vi inte kommer att glömma!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar