Chill on the beach...


Mariebad och dess fina beach är ju 'arenan' för seglare och surfare under NatWest Island Games / öspelen. Stämningen är skön både dag- och kvällstid.

Ikväll tog min kompis Jeanette och jag vattenskotern till Mariebads beach för lite häng. Hon jobbar i Race Office på dagarna, men alla vattensporter har tävlingsfri dag imorgon onsdag. Vi skulle egentligen möta upp surfarna som hade varit på tur till bla Mariehamns Segelförenings lilla ö, Seglarnästet, men när vi kom var de på väg till Mariebad redan, så vi ställde om kosan till stranden istället.


DJ Simolin har den trevliga uppgiften att spela musik där hela veckan, så han sade att tar sig ett dopp emellan. Skön musik ljöd ur högtalarna och folk satt i sanden, på gräset eller i solstolar. Dansade till musiken. Köpte en öl eller nåt i baren. Och kanske bara njöt av att det är sommar och ljusa nätter.


Jag pratade lite med Pär Löthman, som är en av dem som står bakom den avslappnade baren vid vattnet. De har också tagit över café-delen i Mariebad, de säljer outdoor-kläder (tillsammans med Per Sidbäck från GetOutAdventures) och äventyr, tex klättring eller kajakturer.Han berättade att de har tänkt ha kvar baren resten av sommaren också - trevligt! Eftersom jobb väntar tidigt imorgon bitti och dagen blir lång så åkte vi dock hem ganska tidigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar