Vissa jobb är sanslöst bra... Bruce Springsteen - you're The Boss!


Jag gillar alla olika sorters reseledaruppdrag, och det är det som är en stor del av charmen också - att jag gör så olika sorters jobbresor. Vissa är dessutom extra roliga att göra... som tex i söndags, när Viking Line Buss hade en konsertresa till Stockholms Stadion och Bruce Springsteen och jag jobbade som reseledare.

Resan började med ett vackert Ålands hav, som låg stilla och bredde ut sig. När våra gäster kom ut till bussen hade vi redan dragit igång Bruce-musik och dvd från Live Concert in New York 2001. Alla som ville fick varsin jägermeister eller päronkonjak. Ett glas skumpa serverades givetvis också på vägen till Stockholm, dit vi fortsatte. Jag checkade in allihop på vårt hotell, Hotel Elite Palace, som ligger på S:t Eriksgatan.

Efter det hade de lite fri tid för snabb shopping, pub besök eller lite mat. Några passade bla på att besöka 'Smaka på Stockholm' i Kungsträdgården, andra vilade upp sig inför kvällens drabbning. Jag hade ringt till deras pub The Bishop's Arms i förväg och talat om att ungefär 14 av oss skulle komma så fort de väl öppnade, kl 17. Gott och fräscht käk - kan rekommenderas.

Sedan kl 18 bar det iväg till Stockholms Stadion. Massor med människor (drygt 32.850 personer på konserten, dvs fullpackat) och lååång kö längs med Valhallavägen. Men vi parkerade bakom och gick den smidiga vägen på Lidingövägen istället.

Vi fick vänta ungefär 45 minuter efter utsatt starttid innan Bruce och The E Street Band gjorde entré - men det var det värt!!

Eftersom kameror är förbjudna, så är telefonbilderna inte av den bästa kvaliteten, men hoppas ni ser tillräckligt bra ändå.


Vi slapp dessutom stå i spöregn, som de som varit på torsdagens konsert, hade fått göra, men det var kylslaget. Varma kläder, dans, gott humör och en sanslös stämning gjorde att man höll sig varm utan problem.

Vilken live artist han är - Mr Springsteen! Och man såg hur kul han och bandet hade på scenen också :-). Det var så makalöst bra att man blev riktigt lycklig - en riktig 'feel good'-konsert! Svårt att förklara men det var magiskt...

Läckra bakgrunder dök upp emellan men annars var det inga fyrverkerier eller annat - och det behövdes inte heller - Bruce var som ett helt fyrverkeri själv istället!


De ivrigaste, trognaste fansen river tag i sin idol, som verkligen bjöd på sig själv. Ni ser också en pappskylt bakom ryggen på honom. Fansen längst fram skriver önskelåtar på dem. Han springer runt och plockar upp skyltar i alla möjliga utföranden, på scen. Sedan river han av önskelåtar lite nu och då under konserterna.

Cirka 65.000 stycken händer i luften...

Troget fan som varit på konsert alla tre dagar. Det ser man på hans handled, där han har 'specialbanden' för de som köat först och längst (och därmed får stå längst fram) från alla tre dagar. Rosa var söndagens färg, medan de andra banden är från torsdagens och fredagens konserter.

Allting har ett slut, så även en fantastisk konsert med Bruce Springsteen, trots att varken han, bandet eller vi i publiken ville sluta :-). Här ser man underlaget, som vi som hade ståplats, stod på.

Inte så konstigt att de täcker in gräsmattan. I vanliga fall brukar det vara ungefär 25 personer på plan - dvs 22 fotbollsspelare och några domare. Nu var vi cirka 20.000 personer på planen...

Bruce och bandet tackade så mycket för tre häftiga dagar och lovade att komma igen - då måste ni komma med och uppleva det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar