Veckans fönstertema - färgat. Domkyrkan i Orvieto


Mitt bland alla åländska sommarrapporter tänkte jag slänga in ett italienskt domkyrkofönster. Det hör till Veckans fönster, som Susanne lägger upp på sin fotoblogg varje vecka.

Det här fönstret hör alltså till Domkyrkan i Orvieto. Kyrkan anses vara en av den italienska gotiska konstens mest praktfulla exemplar. Bilden är inte den bästa rent tekniskt, men se vilket hantverk! Det där gjordes nog inte på en dag eller två...

Vi kom till lugna, stilla Orvieto högt uppe på en klippa efter ett par intensiva dygn i Rom. Det var en lisa för själen och alla njöt.


Att jag drog en vinprovning för resenärerna på en restaurang där nära, gjorde kanske inte saken sämre förstod jag... Här på den här uteserveringen fick vi flera svalkande viner till livs.


Dessutom körde den trevliga enoteca-ägaren och hans familj ner allt vin till bussen åt oss, så vi behövde inte släpa det på funicularen. Det var mycket skratt och prat när jag stod och packade vin, som resenärerna köpt, tillsammans med ägarparet. De var givetvis glada att få sälja, men de var också genuint trevliga och jag ser fram emot att besöka dem någon gång igen!

1 kommentar:

  1. Vackert!

    Vilket arbete man la ner på de katolska kyrkorna. De är otroligt utsmyckade.

    (Nu ska jag beställa flyg till Italien.)

    SvaraRadera