Let The Friendly Games begin!

Filmare från finska MTV3 riggar upp sin kamera inför invigningen.

Igår lördag var det alltså dags för invigningen av NatWest Island Games 2009, med cirka 3.100 deltagare från 25 öar (en del har rest väldigt långt - ända från Falklandsöarna och från St Helena tex)!

Jag jobbade som vakt/värdinna på VIP-läktaren. Alla vakter samlades två timmar före invigningen började, för att finnas på plats och dirigera och hjälpa folk till rätta allteftersom de började strömma in till arenan.

Fotografer och filmare riggade också upp sin utrustning. Evenemanget är välbevakat av en stor mängd journalister, fotografer och filmare. Bla BBC sänder här ifrån NatWest Island Games (BBC Jersey har bla en hemsida med text, bilder och klipp också).

Filmare från ITV Channel Television.

Mycket fler bilder från invigningen kan ni se tex på Ålandstidningens hemsida.

Den åländska truppen marscherar in på bilden här ovanför. De kom in som sista trupp. Före det hade alltså alla öar (utom Rhodos, vilka inte hann i tid) en i taget marscherat in med sina deltagare. När de kom in blev de också presenterade och ljudligt applåderade. Stämningen var härlig!


Vattenceremonin. Varje ö har en flaska vatten med sig från sin egen ö, vilken hälls i fontänen och blandas med de andras vatten. Vatten förenar ju alla oss öbor :-)!

Rhodos, vilka var värdar förra gången, hann som sagt var inte själva till invigningen. Men de hann landa under själva invigningen och skickade därför sin flaska vatten i iltransport med taxi från flygfältet.

Den åländska sångerskan och skådespelerskan Thérèse Karlsson framförde den vackra öspelshymnen "Let the Games Begin" (osäker på titeln).

Invigningen avslutades med bla fyrverkerier av JoHo Pyro, dvs Johan Holländer från Åland, som är finsk mästare i fyrverkerier. Deltagarna började också spontant att kasta upp sina sittunderlägg i luften och det blev en häftig syn med alla vita fyrkanter som flög upp i luften.

Nu är klockan mycket och jag är alldeles för trött för att skriva något vettigt mera, så här avslutar jag min rapport från invigningen. LET THE GAMES BEGIN! (The Friendly Games som de kallas.)

Som en liten smakbit för er som inte var där - ett litet filmklipp från min lilla, högst amatörmässiga digitalkamera. Men ni får iallafall en liten aning om den härliga stämningen :-)! (Hoppas att det funkar, är första gången jag lägger upp ett filmklipp till Blogger.)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar