Del 19. BITEG i Italien. Fantastiskt avslut

Nästan alla bilder här är tagna av den här duktiga fotografen, Claudio Bonanno. Nästan alla bilderna är tagna från La Meridiana Relais Arts hemsida, eftersom alla mina bilder raderades...

Den sista dagen på min resa till BITEG-mässan i Piemonte i nordvästra Italien var måndagen den 11 maj. Vi hade börjat dagen med ett besök till staden Mondovi (se inlägg här).

Sedan åkte vi vidare genom det böljande landskapet, som var fullt med vinrankor. Nästa anhalt var det ljuvliga stället för agriturismo, La Meridiana Relais Art. Dels var deras gästrum (åtminstone fem stycken, kanske något till) härligt personligt inredda av Angela, frun i huset, dels låg hela stället väldigt vackert, på en kulle med böljande vinfält framför ögonen och små byar och borgar längre bort.

Paret tog emot oss och visade oss runt stället och runt i flera olika rum. Här nedan är ett vardagsrum/relaxrum, med fantastisk utsikt.


Här ser vi en bild som vätter mot balkongen i en lägenhetssvit. Det är en del av köket som syns.


Och här är en vy från ett annat rum.


Till sist gick vi allihop ner till deras 'källarvalvskök'. Också med jättefin utsikt genom dörrar och fönster.

Där blev vi serverade ljuvliga, ekologiska grönsaker, korvar och ostar som förrätt. En mustig härlig grönsakssoppa stod på menyn efter det och till sist typiska mandelkakor med nyvispad sabayonne-sås, som Angela vispade medan vi åt. Hon knäckte ett ägg för en och var av oss.

Vi hjälpte till och fixade och dukade av osv, gemytlig stämning och trevligt som avslutningslunch för 'vårt gäng' också.


Till sist en bild som jag tog när jag kommit hem. En bild av en vinflaska jag köpte från parets gård. Den här är från Angelas kollection. De har varsin, så mannen, Massimo hade givetvis en egen också.

Måste fotografera flaskan innan vi drack upp den till sommarens första grillmiddag på altanen förra helgen :-). Gott!


Efter det här besöket styrde vi sedan kosan upp mot Milano och de väntande flighterna därifrån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar