Utsikt från en hytt

I tisdags var det första gången på flera år, som jag reflekterade över utsikten från min hytt. Jag gissar att jag antagligen varit en smula avtrubbad pga alla de år för länge sedan då jag jobbade som servitör och hovmästare på Birka Line på Stockholm - Mariehamn-linjen. Då såg jag ju den här utsikten varje dag varannan vecka i flera år. Nu, när det däremot är flera år sen jag servade gäster där så vaknar man till inför utsikten igen. Och den är ju faktiskt inte helt fel om man säger så!

Varvet med de giraffmålade kranarna har man också sett 'några' gånger...men det är kul att de har målat dem så fint tycker jag.


Fast sista bilden här visar en syn som är lite läskig. Skarvar som har tagit över en hel ö. Man ser några sådana i Stockholms skärgård. Det finns inte ett grönt löv kvar på träden, och dessa blir också helt livlösa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar