Madrids & Spaniens mittpunkt och Trip Advisor

I trottoaren vid Puerta del Sol i Madrid finns Kilometer Zero. Det beräknas vara Spaniens absoluta mittpunkt och det ställe där alla vägar går ut från och avstånd räknas.

Spanien består av 17 Comunidad. La Comunidad de Madrid är den comunidad som ligger precis i mitten av Spanien. I mitten av denna comunidad ligger staden Madrid. Och mitt i stan ligger Puerta del Sol där den där plattan finns i marken.

Just den här bilden är tagen på en härlig långweekend-resa jag gjorde med min son Rasmus kring hans 11-årsdag 2005. Ett jättebra verktyg att använda, om man har funderingar kring en resa är Trip Advisor. Det är ett internationellt forum, där det finns mer än 20 miljoner reviews och tips från människor från hela världen. Mer än 400.000 ställen runt om på vårt klot finns här, med tips, restauranger, hotell, vad du kan göra osv osv Sedan finns det forum för dessa ställen, där du kan gå in och fråga andra - och svaren brukar komma snabbt. Antingen av någon som själv bor där, har varit där väldigt mycket eller kanske har egna erfarenheter av just det du vill veta.

Så här stod det på första sidan när jag kikade in där nyss: "Get advice from real travelers — more than 15,000,000 travelers from 190 countries planned trips here this week". En av de fina grejerna i kråksången är just att här får du ärliga svar - det kan vara lite intressant att jämföra en hotellsite med reklambilder och -texter med ärliga reviews från Trip Advisor ibland...

Jag har använt TAs forum flera gånger och lade bla upp den här tråden när vi skulle åka till Madrid, min son och jag. Det är jag som är 'sunny A' i tråden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar