Internationell vin- och matmässa i Italien (BITEG). Del 1Har checkat in på mitt fönsterlösa hotell, Scandic Gateway-Helsinki Airport (med dörrklocka på dörren - det var första gången jag såg det på en hotelldörr), som ligger under Helsingfors-Vanda flygfält.

I morgon bitti flyger jag till Milano på Italienska turistförbundets visningsresa, som är i Piemonte-trakten! Dels kommer vi att delta i den stora internationella mat&vinmässan BITEG (The International Fair of Food&Wine Tourism eller på italienska: Borsa Internazionale del Turismo Enogastronomico) med deltagare från Europa, Canada och Japan där vi får träffa italienska turistproducenter inom mat och vin i synnerhet, dels ska vi ut på studiebesök till vingårdar, ost- och nougatproducenter mm.

Det ska bli jätteintressant och jag ser verkligen fram emot det här! Känns kul att få vara med på ett så här pass stort, internationellt event och jag ska verkligen försöka få ut mesta möjiga av det, med förhoppningsvis en massa matnyttigt (ja alltså - inte bara mat och vin, utan kontakter och idéer) med hem i bagaget.

Som vanligt så drog jag ju ut på det där med packandet och klockan var seeent innan jag kom i säng igår. Bestämde mig sent i natt för att ta en rejäl resväska - det måste ju finnas plats att kunna släpa hem lite ost och vin och annat smarrigt...! Som sagt det var det där med matnyttigheter...

Häng med och titta in här under veckan - jag ska försöka ge er fortlöpande uppdateringar och bilder från BITEG, som firar 10 år i år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar