Del 7: Vin- och gastronomimässan Biteg i Italien, lördag – famtrips

Bild från Wikipedia-artikel om Nutella

I lördags var det dags för uppdelning och omfördelning av oss köpare. Vi skulle byta hotell och dessutom ut på sk famtrips, dvs olika turer runt om i Piemonte-regionen, med restauranger, hotell, aktiviteter osv osv Vår grupp skulle visas runt i regionerna Langhe Roero och Cuneo.

Vi började morgonen med att åka och hämta några andra som skulle komma med i vår grupp. Vi åkte längs små vägar i ett otroligt vackert landskap (Langa del Barolo, La Morra, Serralunga d'Alba mfl). Det var rejält branta kullar som var fulla med vinrankor hela vägen ner till 'botten' och oftast en vacker vingård uppe på toppen.

Det är svårt att förklara skönheten i det när jag inte har bilder att visa. Jag har tyvärr inte heller hittat ordentliga bilder på nätet, för att kunna visa er.

Sedan följde ett besök till staden Alba, som bla är känd för att det hålls marknader för vit tryffel (den finaste som finns) där och för att Nutella kommer härifrån och också tillverkas i deras stora fabrik här. Företaget, Ferrero som alltså äger Nutella, tillverkar ju bla också Kinderägg och TicTac-pastillerna här. Nutella är gjort på hasselnötter och det finns tydligen väldigt fina hasselnötter här. Massor med träd längs alla sluttningar kring Alba. Det luktade mao också choklad runt hela staden :-).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar