Del 2: Vin- och gastronomimässan Biteg i Italien, torsdag 7 maj

Huset där hela Città Slow Movement startade.

Sitter på mitt hotellrum i Bra i Piemonte i norra Italien och skriver om gårdagen (det var alltså fredag när jag skrev detta).

Är ju här på internationell vin- och gastronomimässa, inbjuden av den italienska turistbyrån i Stockholm. Jag har ingen internetconnection, så jag hoppas få iväg det här från nästa hotell, som vi flyttar till imorgon, lördag. Titta gärna in här lite nu och då de närmsta dagarna, eftersom jag ska försöka få upp lite material efter hand.

Jag flög alltså med Finnair från Helsingfors till Milano i torsdags morse. Fick sällskap av den andra representanten från Finland, Minna från Helsingfors. Jättetrevlig tjej. Vi pratade konstant hela vägen ner, hann nästan inte äta vår brunchaktiga måltid.

Sedan fick vi vänta på folk från Sverige, Danmark, Norge, Polen, Tjeckien och Slovakien, vilka kom in med andra flighter. Transport till den lilla staden Bra, där vi bott två nätter. Bra är ursprungsstaden för CittaSlow movement, som sprider sig över världen.

Vi bor på ett läckert designat hotell (Lina, du och Benita skulle gilla det skarpt!) som heter Albergo Cantine Ascheri med en lika designad cantina (vinkällare) under hotellet.

När vi kom fram fick vi slänga in väskorna och så var det dags för lunch tvärs över gården. Sedan rundvandring i cantinan, följt av en stadsvandring i stan. En dryg timme ledigt innan det sedan var dags för att börja plocka upp folk från olika hotell för att åka till en fin anläggning ute på landet någonstans för välkomstmiddag. Ingen rast och ingen ro här inte ;-)!

Småplock och mingel innan det sen var dags för middag. Alla var ganska trötta eftersom vi rest (amerikaner, kanadensare och japaner hade dessutom rest bra mycket längre än vi och var jetlagade), men stämningen var ändå hög.

Hemma vid halv tre på natten ungefär – då var man rejält mör, efter 22 timmars flängande. Snabbt i säng eftersom det var tidigt upp och lång dag som gällde följande dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar