Del 1B: Biteg i Italien, glömt kameraladdaren hemma...


Typiskt!! Kom ihåg telefonladdaren och laddaren till laptopen...men glömde kameraladdaren. När jag slutade röka för 100 år sedan var det skönt att inte behöva komma ihåg cigaretter mera, men nu är man tillbaka igen med ’kom-ihåg-att-ta-med!’...

Konstaterade alltså att jag glömt kameraladdaren hemma och batteriet låg på ungefär halva kapaciteten kvar. Jag som hade tänkt ta MASSOR av bilder. Nu blir det ransonering istället.

PS Köpte en barn-nästan leksaks-digitalkamera med High School Musical motiv på eftersom det varken fanns reservdelsladdare eller –batterier att köpa. Den kostade just under 20 € och kan ju vara bra att ha ngn nu och då...

MEN! Den
· är så pytteliten att det är svårt att hålla den stilla när man ska ta bilder
· har ingen blixt
· ger mig inga möjligheter att se hur bilderna blev förrän jag laddat över dem i datorn (har alltså ingen aning hur de blir, måste installera programvara också, och jag har ingen DVD-läsare på min lilla Acer Aspire One, så det får bli först när jag kommer hem).

Så nu får baby-kameran ta lite bilder dagtid när jag inte behöver blixt, och min riktiga kamera sparar jag till kvällar och inomhus. Och sedan får vi se när jag kommer hem vad det blev av dessa bilder.

Note to self: Lita inte på High School Musical – kameran…noterade på lördagen, uppe i det vackra enoteket på kullarna I La Morra att den så duktigt hade raderat alla mina bilder från de två senaste dagarna! Finns en delete-knapp på den och om man trycker in den tillräckligt länge så deletar den alla på en gång – käckt och fint... Antagligen har knappen blivit intryckt i misstag i handväskan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar