Del 18. BITEG i Italien. Mondovì

Bild från Mondovis hemsida

Hej igen! Har varit ledig i fyra dagar och har njutit av sol och hav, blommor och natur och goda vänners sällskap :-). Datorn har varit långt borta, vilket den behöver vara ibland. Men nu tänkte jag ta ytterligare ett steg mot slutet av min vin- och gastronomiresa till Piemonte i nordvästra Italien i början av maj.

På måndag morgon, den 11 maj och tillika vår sista dag i La Bella Italia så började vi morgonen med en guidad tur till gamla Mondovì. Guide var duktiga Karen Kloss, som tagit hand om oss ett par dagar.

Vi tog funicularen ('rälsbana' uppför berget) upp till den gamla delen av Mondovì. Karen visade oss bla en katedral högst uppe på toppen, där det också fanns en hel massa unika solur. Unika på det viset att de beräknade tiden på väldigt olika sätt (tex så är det någon tro som räknar timmarna från soluppgång medan en annan räknar hur många det är kvar till solnedgång mm). Mitt kamerastrul gör tyvärr att jag inte har bilder därifrån.

Mondovì är uppdelat i två delar, kan man säga. En gammal, uppe på toppen av ett berg och så den nya delen, som ligger nedanför i dalen. Dalen är sedan i sin tur omgiven av snöklädda toppar från bergskedjorna runt omkring.

Mondovì är också värd för World Air Games 2009 i ballongflygning i 6-14 juni. Efter Mondovì fortsatte vi till vår sista besöksanhalt på resan - La Meridiana Relais Art, som jag ska berätta om i nästa inlägg. Ett otroligt mysigt ställe, med ett underbart värdpar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar