Del 17. BITEG i Italien. Coola Casa Baladin


Tillbaka till Italien och BITEG 09-resan. På söndag kväll, den 10 maj, när vi hade besökt Birreria Baladin så åkte vi vidare till deras restaurang och lilla hotell (fem olika, unika rum) Casa Baladin.


In genom en port och genom en innergård, uppför en trappa och wow...vilket coolt ställe :-) .

Bilderna gör inte rättvisa, men det var riktigt nice. Deras ambition har varit att göra ett "home away from home" och det kändes verkligen som att så här skulle vi kunna ha det hemma delvis!


Vi började med en rundvandring på egen hand, dvs vi fick gå runt och titta hur vi ville själva. De har rum med olika teman - t ex kinesiskt, afrikanskt, seventeen, zen osv.

Vi gick givetvis upp på loftbalkongen också, för att se på de rum som fanns där. Det var en fin balkonggång som ledde till de rummen.


Rummen, som alltså var diametralt olika sinsemellan hade många läckra detaljer.

Läckert badkar i ett av de riktigt romantiska rummen.


Detaljer från det afrikanska rummet. Kolla in taket med sömmarna.Janine från Holland slog sig ner och kollade mailen på datorn lite, i läs- o datorhörnan uppe på loftbalkongen.

Och här nedanför ser du en av väggarna , som låg precis mot trappan.


När vi kikat runt och fotograferat och öppnat dörrar så bjöd det trevliga krögar/hotellägarparet in oss till bords.


Där blev vi sedan bjudna på en spännande provsmakning av Baladins olika öl liksom en tillhörande smakmeny med åtta rätter och kaffe. Smakmenyn var också nytänkande som heter duga! Häftiga kombinationer, upplägg osv. Har tyvärr inga fotografier av maten.

De har sina egna ölprovarglas.

Jag trivdes som fisken i vattnet och paret var jättetrevliga. Skulle vara kul att tex åka ner ett gäng och bo så att man var hela gänget på hela hotellet (dvs typ 10 personer, så det är inte så svårt att fylla upp det) och för att ha det som utgångspunkt några dagar.

Härifrån fick ni en hel del bilder - resan drog ju sig mot sitt slut och jag smattrade iväg de sista batterikrafterna eftersom vi ändå var på väg hem följande dag (big mistake...hade behövt krafterna till måndagens besök...men men).

2 kommentarer:

  1. Sis, jag blir så avis! Vilken resa! Jag vill också åka nu.

    Hörs!
    b

    SvaraRadera
  2. Du hinner åka igen :-). Kram

    SvaraRadera