Del 16. BITEG i Italien. Världens konstigaste hotellfönster?


Vet ni vad det här är? Jo, det är två hotellfönster! I form av två kikare, inbyggda i väggen :-). Dessutom fanns det en liten trälåda i varje rum, så att man kunde stiga upp på den, för att se i kikaren/fönstret om man var lite för kort. Har aldrig sett något liknande på något hotell, men det var en kul grej!

Det fanns två kikarfönster som visade på lite olika saker. De här fönstren fanns på det första stället vi bodde på under BITEG-mässan i Italien, dvs Albergo Cantine Ascheri


Bredvid varje kikarfönster fanns det sedan också en beskrivning av vad det var man såg i hålet.

Jag har dessutom hittat en kul fotoblogg på nätet, Susannes fotoblogg, som har 'Veckans fönster' varje vecka. Där tänkte jag vara med den här veckan, med mina konstiga fönster :-).

11 kommentarer:

 1. Verkligen ovanligt! Tänk om vi skulle byta ut alla fönster mot kikare?
  Kram/Vega

  SvaraRadera
 2. Kikhålen, var de den enda fönstren i rummet?
  Jag har aldrig sett något liknande. Nu vet jag vad som väntar, en ny trend. Utan ett vanligt fönster skulle jag känna mig instängd. Vilken service att de som inte når upp kan stå på lådan. Ovanligt och roligt att få se. /Amanda

  SvaraRadera
 3. Hahaha... det var märkligt. Men var det en fiktiv utsikt eller kikade man de facto på andra där från sitt lilla krypin? I så fall vilket spionrum:)

  SvaraRadera
 4. Nej, lyckligtvis fanns det ett stort vanligt fönster också :-)! Men där var utsikten rakt ut, det som var lite extra kul här var att de var i vinkel ut från väggen.

  Utsikten var på riktigt. Det var kikarglas i den dessutom, så man såg ganska långt bort.

  Tex kyrkan, som jag såg genom det ena fönstret, var nästan tvärs över halva stan (inte så stor stad, men ändå. Den heter Bra förresten och det är där som Slow movement började).

  Man hade ingen spioneringsutsikt :-).

  Kul att ni gillade objekten! /Anna

  SvaraRadera
 5. Verkligen roliga fönster de hittat på i Bra! Klickade mig in på hotellets hemsida och såg på deras foton att hela hotellet ser ut att vara väldigt vackert med annorlunda arkitektur och mängder av väldesignade detaljer.

  Benvenuta a Veckans fönster!

  Och tänka sig att jag har aldrig hört talas om den här italienska gastronomimässan, trots att jag bott där nere. Men min äldste son känner säkert till den. Han pluggar fjärde året på hotellskola i Milano.

  SvaraRadera
 6. Jag får en lite klaustrofobisk känsla......verkligen udda!!

  SvaraRadera
 7. Kul idé, borde finnas i flera högre hus. Så man kan njuta av utsikten.

  SvaraRadera
 8. Det var ett väldigt vackert hotell, med läcker design och genomtänkta detaljer :-).

  Jaså! Ja den har tydligen funnits i 10 år! Men de sade också själva att den (liksom hela Piemonte-regionen) varit lite okänd genom åren. Men nu var vi iaf 80 international buyers från hela Europa, Kanada, USA och Japan, liksom 60 buyers från hela Italien och c 200 sellers :-). Så ja, din son känner helt säkert till den. Kul att han pluggar på hotellskola i Milano!

  Jag lider av klaustrofobi, men man behövde inte få det här eftersom det fanns ett vanligt fönster också.

  Yes, jag håller med! Kul idé faktiskt :-)!

  (Jag har just kommit hem från ett roligt bröllop, så jag hade ingen lust att gå och lägga mig med en gång, utan surfar in här istället :-). )

  SvaraRadera
 9. Förresten Susanne - tack så mycket :-). Var i Italien bodde du?

  SvaraRadera
 10. Oj! Det var verkligen ovanligt. Kul idé, fast inget man vill ha hemma direkt : )

  Tack för titten!

  SvaraRadera
 11. Jag bodde ca 25 km norr om Milano, i en liten by på 5000 invånare där alla kände "la svedesina". Åker dit åtminstone en gång per år för att träffa släkten.

  SvaraRadera