Vem Vet Mest?Det var det här med att våga fast man inte törs...som jag skrev om i det förra inlägget. Så kände jag verkligen förra sommaren, när jag kvalificerade mig till SVTs 'Vem Vet Mest?'. Hjälp vad nervös jag var när de ringde från SVT för att ställa '20 snabba frågor om allt mellan himmel och jord'. Det gick trots allt bra och de ville ha med mig i showen. Den skulle spelas in på sommaren.

Min son och syster var med som publik och stöd. Jag berättade inte åt någon att jag skulle vara med, eftersom jag var så nervös att det skulle gå dåligt och jag skulle skämma ut mig...:-). Inte ens min man, som var ute på världshaven på jobb, fick veta att jag skulle göra det här. Ändå ville jag testa, utmana mina gränser. Våga fast jag inte tordes egentligen.

Så är det lite med mina reseledarjobb ibland också. Det är alltid lite rampfeber innan man har hunnit lära känna sina resenärer lite mer. Samtidigt tror jag att det är bra med lite rampfeber, då går man på tårna lite extra och gör sitt bästa hela tiden.

Ja hur gick det sen då? Jättebra faktiskt :-)! Jag gick till final. Jag blev dessutom ganska rejält grillad i veckoomgången, så det var verkligen inte på ett bananskal jag gick vidare. I finalen fick jag dock två sjukt svåra frågor så då åkte jag ut i ett tidigt skede. Den ena var bla Vilken filosof har skrivit boken
'Gravity and Grace'?...hm...anyone who wants to answer...Simone Weil var det. Jag letade upp information om henne sen när jag kom hem.

Den största vinsten (förutom att jag och sonen fick Stockholmsresan inkl 4-stjärnigt hotell betalt) var att jag vågade utsätta mig för det! Vilken känsla efteråt. Dessutom var det jättekul att se hur det går till bakom kamerorna, med ljud, ljus, smink, attiraljer, förberedelser, producenter osv osv

(Lite kul är artikeln som Nya Åland skrev om frekvensen av ålänningar i rutan. Vi är några stycken som har vågat lite genom åren.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar